Вітаю Вас Гість

Вишгородська міська виборча комісія

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
  • Сторінка на Facebook
  • Best uCoz Websites
  • Статистика
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Сегодняшние посетители:
    Регистрации:
    Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Скасування реєстрації кандидата в депутати за його заявою.
    12:35 PM
    Скасування реєстрації кандидата в депутати за його заявою.

    10 жовтня 2017 року надійшла заява від Гуденка Олександра Дмитровича, кандидата в депутати Вишгородської міської ради від "Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю" з проханням про скасування рішення в частині реєстрації його кандидатом в депутати Вишгородської міської ради з виключенням його з виборчого списку від Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.
    З метою дотримання при розгляді питань порядку денного права особи на участь у процесі прийняття рішення, на засідання виборчої комісії було запрошено та був присутній заявник. Він доповів про те, що він висунутий кандидатом у депутати до Овруцької міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка на перших місцевих виборах 29 жовтня 2017 року, при цьому залишаючись кандидатом в депутати Вишгородської міської ради від Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю на Чергових виборах місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. Не маючи наміру та права на одночасне балотування кандидатом у депутати до двох міських рад (пункту 4 Статті 35 Закону України «Про місцеві вибори» : «Особа не може бути висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі більше ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більше ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради)»), він подав заяву з проханням про скасування рішення в частині реєстрації його кандидатом в депутати Вишгородської міської ради з виключенням його з виборчого списку від Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.
    Голова Вишгородської міської виборчрї комісії нагадав, що відповідно до вимог Статтей 35-36 Закону України «Про місцеві вибори», Гуденко Олександра Дмитрович був зареєстрований за номером 10 до виборчого списку Вишгородської міської партійної організації Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю (додаток до протоколу « ВІДОМОСТІ про зареєстрованих кандидатів у депутати Вишгородської міської ради включених до виборчого списку Вишгородської міської партійної організації Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю (Додаток 2 до Порядку надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів)). Додатково (інформаційно), відповідно до пункту 2 Статті 36 Закону України «Про місцеві вибори»: “Місцева організація партії може висунути особу, яка є членом цієї політичної партії, або безпартійного громадянина”. І відповідно до другої частини підпункту 6 пункту 2 статті 47 Закону України «Про місцеві вибори» : “ Територіальна виборча комісія скасовує рішення в частині реєстрації в багатомандатному виборчому окрузі окремого кандидата в депутати з виключенням його з виборчого списку в разі звернення кандидата у депутати в будь-який час після завершення виборчого процесу відповідних місцевих виборів”. І відповідно з вимогами Статті 6 Закону України «Про місцеві вибори» участь громадянина України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути примушений до участі чи неучасті у місцевих виборах.
    Голова Вишгородської міської виборчрї комісії також доповів, що 10 жовтня 2017 року до Вишгородської міської виборчої комісії надійшов лист Центральної виборчої комісії № 21-33/1-1815 від 09.10.2017 року про виявлені факти можливого порушення деякими кандидатами у депутати зареєстрованими на перших місцевих виборах 29 жовтня 2017 року. Голова комісії надав можливість усім членам комісії присутнім на зборах ознайомитись із його змістом, для прийняття обгрунтованого рішення та надання вмотивованої ( встановлення фактів, обставин та підстав ) відповіді. 
    Відповідно з отриманою інформацію, Гуденко Олександр Дмитрович висунутий кандидатом у депутати до Овруцької міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка на перших місцевих виборах 29 жовтня 2017 року, при цьому залишаючись кандидатом в депутати Вишгородської міської ради від Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю на Чергових виборах місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. А відповідно до пункту 4 Статті 35 Закону України «Про місцеві вибори» : «Особа не може бути висунута кандидатом у депутати у багатомандатному виборчому окрузі більше ніж до однієї місцевої ради відповідного рівня (більше ніж до однієї обласної, однієї районної, однієї міської, однієї районної в місті ради)».
    Відповідно до Конституції України:
    “Стаття 69. Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії.
    Стаття 71. Вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Виборцям гарантується вільне волевиявлення.”
    Статтею 5 Конституції України визначено, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. 
    Відповідно до п.1 Ст.2 Закону України «Про місцеві вибори»: “ Місцеві вибори є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України та цим Законом загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування”.
    Відповідно до абзацу 4 пункту 1 статті 3 Закону України «Про місцеві вибори»: « Право голосу на виборах депутатів сільської, селищної, міської ради, виборах сільського, селищного, міського голови мають громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної територіальної громади та проживають в межах відповідного виборчого округу». 
    Відповідно до пункту 6 статті 3 Закону України «Про місцеві вибори»: «Будь-які прямі або непрямі привілеї чи обмеження виборчих прав громадян України за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками забороняються. Не допускаються обмеження участі громадян у виборчому процесі, крім обмежень, передбачених Конституцією України та цим Законом».
    Відповідно до пункту 1 статті 4 Закону України «Про місцеві вибори»: «Місцеві вибори є рівними. Громадяни України беруть участь у відповідних місцевих виборах на рівних засадах», а відповідно до пункту 3 статті 4 Закону України «Про місцеві вибори»: « Усі кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, зареєстровані у встановленому цим Законом порядку (далі - кандидати), мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі відповідних місцевих виборів». І відповідно до пункту 1 статті 5 Закону України «Про місцеві вибори»: «Місцеві вибори є прямими. Виборці безпосередньо обирають депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад (далі - депутати), сільського, селищного, міського голову, старосту шляхом голосування за кандидатів, висунутих та зареєстрованих у порядку, передбаченому цим Законом».
    Відповідно до статті 6 Закону України «Про місцеві вибори» участь громадян України у місцевих виборах є добровільною, місцеві вибори є вільними і виборцям забезпечуються умови для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення при голосуванні.
    Відповідно до статті 10 Закону України «Про місцеві вибори» право висування кандидатів належить громадянам України, які мають право голосу, а статтями 11,13 цього Закону визначено засади виборчого процесу в основі якого дотримання виборчих прав, законності, неупередженності, відкритості та публічності.
    Відповідно до статті 20 Закону України «Про місцеві вибори» виборчі комісії з місцевих виборів є спеціальними колегіальними органами, уповноваженими організовувати підготовку та проведення відповідних місцевих виборів і забезпечувати додержання та однакове застосування законодавства України про місцеві вибори, а територіальна виборча комісія є постійно діючим колегіальним органом, що в межах своїх повноважень забезпечує організацію та проведення місцевих виборів. Члени територіальної виборчої комісії здійснюють свої повноваження до сформування на чергових місцевих виборах у порядку, передбаченому цим Законом, нового складу відповідної територіальної виборчої комісії.
    Здійснюючи свої повноваження ( стаття 25 Закону України «Про місцеві вибори») територіальна виборча комісія на період здійснення своїх повноважень забезпечує організацію і проведення місцевих виборів у межах повноважень та у порядку, передбачених цим та іншими законами України.
    Відповідно до пункту 5 статті 25 Закону України «Про місцеві вибори», міська виборча комісія є колегіальним органом який забезпечує підготовку та проведення виборів, має пов’язані з цим повноваження, в тім числі розглядає питання щодо скасування рішення про реєстрацію кандидатів у випадках, передбачених Законом України «Про місцеві вибори».
    Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеві вибори», та тим, що міська виборча комісія є колегіальним органом, який повинен сприяти в Україні розбудові правових засад, розвитку самоврядності та демократичних принципів Вишгородська міська виборча комісія прийняла рішення ( «За» проголосували всі присутні, кількість присутніх достатня для правомочності засідання (Протокол №3 засідання Вишгородської міської виборчої комісії):
    1. Скасувати рішення в частині рестрації Гуденка Олександра Дмитровича кандидатом в депутати Вишгородської міської ради з виключенням його з виборчого списку від Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.
    2. Рішення оформити Постановою.
    3. Направити копію цього рішення до місцевої організації партії та Центральної виборчої комісії.
    4. Надати копії цієї Постанови Гуденку Олександру Дмитровичу, Вишгородській міській раді.
    5. Відповідно до Протоколу (Протокол №3 засідання Вишгородської міської виборчої комісії) надати відповідь в установленому чинним законодавством порядку на лист Центральної виборчої комісії № 21-33/1-1815 від 09.10.2017 року.
    6. Оприлюднити цю інформацію на офіційній сторінці Вишгородської міської виборчої комісії у Фейсбук та на веб-сайті Вишгородської міської виборчої комісії.

    Прикріплення: Картинка 1
    Переглядів: 496 | Додав: Ternovoy_Andrey | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Доброго ранку, Гість